Samfund & Sundhed / Kommunen / Det sker i....
Hospital
Institutioner
Jobformidling
Kirker
Kommunen
Læger
Offentligt
Pers. afvænning
Politi & Beredskab
Renovation
Skoler & uddannelser

LOG IND

E-mail


Password
Opret bruger

Glemt password

LINKS

Helsingør Kommune

Turist links

Udvikling Nord

HamletScenen

Helsingør Kommunes Biblioteker

Helsingborg Kommune


TIP EN VEN

Tip en ven

BIOGRAFER

Cinema Center
Helsingør Skolebio

Det sker i.... E-mail 
  |  Forside | Lokal Kunst | Nyheder | Kalender |

NYHEDER [ Modtag Nyhedsbrev ]  

Europamästerskap i barbershopsång till Helsingborg
24.02.18
Nu är det klart att EM i barbershopsång kommer att äga rum i Helsingborg. Under fyra dagar i maj 2021 fylls Helsingborg Arena av skönsjungande körer från hela Europa.

European Barbershop Championships tar plats i Helsingborg Arena 6 till 9 maj 2021. Det är Helsingborg Convention & Event Bureau och Event in Skåne som tillsammans med Helsingborgskörerna HelsingVoice och Pearls of the Sound värvat evenemanget till Helsingborg.

? Helsingborg Convention & Event Bureau har under många år uppmärksammat våra framgångsrika lokala barbershopkörer och gläds åt att man nu tar steget att arrangera ett mästerskap i Helsingborg. Tillsammans gör vi det möjligt för cirka 2000 deltagare att uppleva Helsingborg under fyra dagar, säger Johan Lundell, chef för Helsingborg CEB.

Det var i förra veckan som Europas tolv barbershoporganisationer tog beslut om var nästa EM ska gå av stapeln. I konkurrens med Irland tog Helsingborg hem merparten av rösterna.

? Det var spännande minuter när röstningen avgjordes i förra veckan. Helsingborg Arena som scenplats, närheten till en internationell flygplats och vår roll som en ledande aktör i barbershopsångvärlden gjorde att majoriteten röstade på Helsingborg, säger Henrik Rosenberg, ordförande i barbershoporganisationen för herrar i Norden: SNOBS (Society of Nordic Barbershop Singers).

European Barbershop Championships genomförs med stöd av Helsingborgs stad och Event in Skåne. Lokala värdar för evenemanget är körerna HelsingVoice och Pearls of the Sound tillsammans med representanter från organisationerna SNOBS och Nordic Light Region, barbershoporganisationerna för herrar respektive damer i Norden.

? Vi är otroligt glada över att Helsingborg får vara värdstad för European Barbershop Championships 2021. Det betyder mycket för vår region och är ett bevis på att det finns en kompetens och styrka inom staden, då ännu ett stort evenemang inom kör och sång väljer Helsingborg för sin kommande träff, säger Linn Möller Laketic, Project Manager på Event in Skåne.

? I samarbete med Helsingborg stad vet vi att vi har alla förutsättningar för en hejdundrande körfest, både för de tävlande och publiken, säger Henrik Rosenberg.

För mer information:
Johan Lundell, chef Helsingborg Convention & Event Bureau, 076-889 91 58.
Henrik Rosenberg, ordförande i barbershoporganisationen för herrar i Norden: SNOBS, (Society of Nordic Barbershop Singers) 0707-919 319.

Om Helsingborg Convention & Event Bureau
Helsingborg CEB arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad med att sälja Helsingborg som mötes- och evenemangsstad. Målet är att stadsövergripande, strategiskt viktiga evenemang och möten ska förläggas i Helsingborg för att utveckla staden som destination och för att erhålla viktiga turistekonomiska effekter. helsingborgceb.com 

Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.SØG

Indtast søgeordOktober 2018


Ma Ti On To Fr
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031----
Forrige | Dagen i dag | Næste

NYHEDER

Vild havfuglesafari på Øresund
I år holder Øresundsakvariet tre Vild Havfuglesafarier, nemlig ...
Sidste chance i år for at opleve Andreas Mogensens rumkapsel på Danmarks Tekniske Museum!
Efterårsferien på Danmarks Tekniske Museum står i rummets tegn ...
Glædelige gensyn og ny energi i Cirkusrevyen 2019
Lise Baastrup tog Cirkusrevyens publikum med storm i 2016 og ...
Nyt gratis tilbud til pårørende til langvarigt syge i Helsingør Kommune
Satspuljemidler har sikret økonomisk støtte til, at Helsingør ...